Elektrische heater voor bedrijven

Heaters voor bedrijven

Veel bedrijven kampen in de winter periode met de vraag hoe zij het beste de grote bedrijfsruimten, hallen, loodsen of werkplaatsen kunnen verwarmen.

Op welke manier krijg je het aangenaam warm, zonder te veel stookkosten te maken. Het antwoord op deze vraag is heel simpel, elektrische heaters met infrarood straling.

Elektrische heaters met infrarood hebben namelijk het voordeel dat ze heel gericht een zone van een grote ruimte kunnen verwarmen.

Neem als voorbeeld een grote loods of magazijn. Daarbij hoeft alleen het gedeelte verwarmd te worden waar het personeel aan het werk is.

Door gericht te verwarmen bespaar je als bedrijf zijnde enorm op je verwarming kosten. Het is vaak ook niet nodig om bijvoorbeeld een hele garage te verwarmen. We liggen je de voordelen uit van elektrische infrarood verwarmingen voor (industriële) bedrijven.

Industriële elektrische heaters

Industriële elektrische heaters met infrarood zijn extreem zuinig en zorgen voor comfort op de werkplekken. HeatXL heeft een uitgebreid assortiment van infrarode industriële verwarmingen. Welke allen geschikt zijn voor gebruik in onder andere werkplaatsen, productiehallen en loodsen.

Zoals bijvoorbeeld in werkplaatsen voor metaalbewerking of voor lichte en zware constructie loodsen. Tevens voor houtwerkplaatsen en verwerkende industrie. Maar ook voor opslagruimtes met de daarbij behorende kantoor units. En natuurlijk niet te vergeten de assemblage loodsen.

Voor ieder soort bedrijf heeft HeatXL een oplossing om de ruimte aangenaam te verwarmen.

Elektrische heater bedrijfshal is duurzaam

Infrarood elektrische heaters voor loodsen

Infrarood elektrische heaters zijn ideaal voor opslag en voorraad loodsen. De voorraad die opgeslagen ligt dient beschermd te worden tegen vocht, kou en vorst. Infrarood verwarmingen hebben een korte opwarmtijd, waardoor de ruimte op snelle en efficiënte manier verwarmd wordt.

Door de thermostaat regeling slaat de elektrische heater vanzelf aan wanneer het moet bij warmen. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, schakelt de verwarming uit. Dit is uiteraard kosten besparend. Door deze manier van verwarmen blijft de temperatuur stabiel en de luchtvochtigheid op het juist niveau.

Daarmee worden de producten die in de loodsen zijn opgeslagen beschermd tegen vocht, kou en vorst.

Directe warmte zonder onderbreking

Het voordeel van een korte golf infrarood straal is dat deze niet gevoelig is voor luchtbeweging. Bijvoorbeeld in een werkplaats van een garage. Waar constant de garagedeuren open en dicht gaan.

Met een luchtverwarming systeem ontsnapt de warmte direct naar buiten. Met de elektrische warmtestraler infrarood daarentegen blijft de warmte binnen het stralingsgebied. Natuurlijk als je buiten het stralingsgebied komt, voel je een temperatuur verschil. Door op diverse plekken een elektrische infrarood heater op te hangen heeft je personeel het nooit meer koud.

De elektrische heaters hebben namelijk een korte opwarmtijd van slechts 8 tot 15 minuten. Dit maakt de elektrische heaters van HeatXL zo efficiënt en duurzaam.

Kantoor verwarmen met infrarood

Voordelen van industriële elektrische heaters

Industriële elektrische heaters die met een korte golf infrarood straal werken kennen vele voordelen, zoals:

Aangename warmte, zoals de zonnestralen
Korte golf straling, wat betekent dat deze niet gevoelig zijn voor luchtverplaatsingen.
Gezonde warmte. Infrarood stralen werken ontspannend op ons lichaam.
Geen last van rondzwevende stofdeeltjes of bacteriën.
Juiste balans van luchtvochtigheid.
Lage verbruikskosten door gerichte warmte.
Efficiënte en veilige manier van verwarmen.
Eenvoudige en snelle installatie.
Geen onderhoudskosten.

Voedsel veilige elektrische heaters

De infrarood elektrische heaters van HeatXL zijn hygiënisch en zeer makkelijk te reinigen. De gepolijste roestvrijstalen behuizingen zorgt ervoor dat deze niet kan corroderen. Dit is een heel belangrijk voordeel voor gebruik van elektrische heaters in professionele grote keukens en voedsel verwerking plaatsen.

Het element aan de voorkant wordt beschermd door een glazen plaat. Tevens kan daardoor geen verf- of roestdeeltjes van de infrarood stralen losraken. Door deze extra veiligheid maatregelen zijn de infrarood elektrische heaters van HeatXL goedgekeurd door grote voedselproducenten.

Hiermee zijn ze dan ook aanbevolen voor gebruik in commerciële keukens. Daarnaast ook voor plekken waar voedsel en andere eetbare producten worden vervaardigd of getest.

Meer informatie over verwarmen bedrijfshal

Wil je meer weten over elektrisch verwarmen bedrijfshal? Vraag onze infrarood deskundigen om een goed advies. Wij maken een op maat gemaakt warmteplan voor jouw bedrijfshal of commerciële ruimte. Bij HeatXL ben je namelijk bij het juiste adres.

Hoe werkt elektrische infrarood heater voor bedrijfshal

Elektrische heater geschikt voor ATEX omgeving

In ATEX-zones zijn strenge veiligheidseisen van toepassing voor het gebruik van elektrische apparatuur. In een ATEX omgeving kunnen namelijk ontvlambare gassen en vaste stoffen aanwezig zijn.

HeatXL heeft een speciale industriële elektrische heater ontwikkelt die goedgekeurd zijn voor ATEX omgevingen. Dit is de EHSAFE heater van HeatXL. Dit is ‘s werelds eerste en enige korte golf infrarood verwarming welke geschikt is voor ATEX zones.

EHSAFE biedt een hoge warmteafgifte in combinatie met een lage aanschafprijs. Comfortabele warmte, voor een betaalbare prijs met een efficiënt verbruik.

Andere ATEX verwarmingen werken door middel van lucht verwarmingen. Terwijl de EHSAFE elektrische heater direct warmte levert die ideaal is voor het verwarmen van koude, vochtige en tochtige ruimtes.

Korte golf infrarood straling

De korte golf infrarood straling wordt gebruikt voor elektrische heaters voor industriële bedrijven. De industriële elektrische heaters van HeatXL zijn voorzien van kwarts halogeen verwarming.

Ze hebben een wolfraam gloeidraad in een kwartsbuis. Hierop wordt een coating op de buis aangebracht. Ten eerste om het zichtbare licht te veranderen van kleurkarakter. Ten tweede verhoogt dat ook de infrarood stralingsfactor. Daarnaast voorkomt dit ook oxidatie.

De lamp van de low glare elektrische heater geeft veel minder licht dan de lamp van een gewone heater. Daarentegen geeft het wel evenveel warmte af.

De hoogwaardige elektrische infrarood verwarmingen van HeatXL zijn dankzij de IP65 uitvoering beschermt tegen regen, vocht, sneeuw en storm. Naast de elektrische kachels is er ook een infrarood verwarming op gas verkrijgbaar.

De elektrische heaters zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Zoals hangende heaters, eurom warmtestraler 1500 w of 2000 w en een staande verwarmer. Alle infrarood elektrische kachels van HeatXL hebben één ding met elkaar gemeen. Ze zijn namelijk zeer efficiënt en veilig in gebruik.

Waar elektrische heaters kopen?

Elektrische heaters van HeatXL kan je kopen bij onze winkels. HeatXL heeft diverse partners met showrooms verspreid over heel Nederland en België.

De infrarode elektrische verwarmingen van HeatXL kan je ook eenvoudig online kopen via onze website en bij onze webshop. De verschillende soorten en maten staan in onze webwinkel beschreven. Met één klik op de knop kan je de elektrische heater online bestellen.

Wil je meer informatie of met een adviseur spreken? Dat is heel goed mogelijk in één van onze showrooms of bij de officiële dealers. Het hoofdkantoor van HeatXL is gevestigd vlakbij Roosendaal, in Oud Gastel.

In de showroom krijg je alle gelegenheid om op je gemak rond te kijken. Bij HeatXL ben je bij het juiste adres. Laat je deskundig adviseren over de mogelijkheden van elektrische heaters met infrarood straling.

Tevens is het mogelijk om een afspraak te maken bij jou op locatie. Naast uitleg kan er advies worden gegeven over hoeveel elektrische heaters er bijvoorbeeld nodig zijn om de ruimte efficiënt en effectief te verwarmen.